فلکه هرزگرد

فلکه کششی آسانسور برای انتقال قدرت و حرکت به سیم بکسل به کار می رود. نیروی کششی ایجاد شده در اثر اصطکاک بین سیم بکسل و سطح شیارهای فلکه می باشد. همچنین فلکه هرزگرد برای سیستم تعلیق آسانسور به کار می رود. در این جا به بررسی مشخصات این قطعه و موارد ایمنی برای استفاده پرداخته شده است.

فلکه هرزگرد آسانسور

فلکه هرزگرد آسانسور

مشخصات عمومی
۱٫ قطر فلکه
نسبت بین قطر گام فلکه هرزگرد حداقل ۴۰ باشد. که این با بند ۹-۲-۱ استاندارد ملی آسانسور، Bs و ۱۷٫۱A مطابقت دارد.
حداقل نسبت بین قطر گام فلکه کششی و قطر اسمی سیم بکسل باید برابر ۳۰ در ۵۶۵۵Bs ولی ۳۲ در ۱۷٫۱A می باشد.
۲٫ جنس و مواد
به طور معمول از چدن برای فلکه استفاده می شود زیرا دارای قابلیت ریخته گری خوب، استحکام فشاری بالا، مستهلک ارتعاش، خواص لغزشی خوب، قابلیت حرکت یا ایست اضطراری دورانی و نیز مقاومت به خوردگی بالا می باشد.
سختی فلکه ریخته گری شده، بستگی به ترکیب شیمیایی آن دارد. برای مثال کلاس ۴۰# (دارای استحکام کششی ۴۰۰۰۰psi) از سختی ۱۸۰ تا ۲۱۰ برینل برخوردار است. برای فلکه هرزگرد و پولی سیم بکسل حداقل سختی بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ برینل قابل قبول است اما برای فلکه کششی به حداقل سختی بیشتری نیاز است که برای این منظور می توان از عملیات حرارتی یا سختی سنجی بهره برد. واضح است که سختی شیار فلکه از سطح آن کمتر است، در فلکه های عملیات حرارتی شده، سطح بیرونی فلکه باید از سختی قابل قبولی برخوردار باشد

۳- فرسایش فلکه

سختی سیم بکسل فولادی بیشتر از فلکه است بنابراین فلکه دائماً تحت فرسایش قرار دارد. در شکل(۱) روند این فرسایش نمایش داده شده است.

فرسایش فلکه به طور حتم به این عوامل بستگی دارد :

۱٫ سختی فلکه

۲٫ قطر فلکه (زاویه تماس)

۳٫ نوع شیار (فشار روی سیم بکسل و شیار)

۴٫ سرعت حرکت

۵٫ روانکاری

منبع: پرشیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

error: Content is protected !!